Inspiration til undervisningen

Her kan du finde inspiration til undervisning indenfor kreativitet, innovation og entreprenørskab.

Undervisningsmateriale fra Fonden for Entreprenørskab

Fonden tilbyder en række materialer og aktiviteter til anvendelse i undervisning fra 0.-10. klasse. Fonden støtter også udvikling af nye undervisningsmaterialer med fokus på entreprenørskab. Alle materialer er gratis og frit til download.

Kompetencemål og didaktiske principper for undervisning i entreprenørskab

Her præsenteres en kompetenceramme, som kan bygge bro imellem strategi, ledelse, praksis og læring. Samtidig kan kompetencerammen skabe progression i undervisningen og gøre det tydeligt, hvad forskellen er på en elev, der har været involveret i entreprenørskabsundervisning og en elev, som ikke har. Kompetencerammen skal muliggøre at undervisningen tager udgangspunkt i, hvad der skal læres fremfor i særlige aktiviteter eller processer.

På sporet af en didaktik for entreprenørskab i undervisningen

Denne publikation handler om entreprenørskab-i-undervisning og henvender sig til professionelle med tilknytning til grundskolen, som søger en pædagogisk og didaktisk fornyelse for planlægning, gennemførelse og levendegørelse af skolens kerneydelse, undervisning.

"Læringsstregen" - et planlægningsværktøj til entreprenante aktiviteter og undervisningsforløb

Omdrejningspunktet i denne model er kommunikation mellem lærer og elev og skal derfor bruges aktivt i mødet med eleverne. Modellen gør det muligt for eleverne at deltage i planlægning, afvikling og løbende evaluering af entreprenante processer.

Øvelseskatalog - der får elevernes kreative evner til at blomstre

I øvelseskataloget kan du finde inspiration til mindre forløb der kan anvendes i undervisningen. Heri kan du finde øvelser indenfor sociale lege, samarbejde, kreative øvelser, idégenerering, hjernegymnastik og pjattelege

Nordisk magasin om entreprenørskab i grundskolen

I magasinet finder du i alt 16 forskellige eksempler på, hvordan man aktuelt arbejder med entreprenørskab på grundskoler i Norden. Eksemplerne er formidlet i form af små, lettilgængelige artikler, der beskriver en del af den entreprenørielle praksis på en skole eller i et område.

FællesSkolens læringsfokus

FællesSkolens læringsfokus er ment som et arbejdsredskab til lærere i skolen og ungdomsuddannelserne, som integrerer entreprenørskab i elevernes daglige læring.