Stafetten

”Stafetten” er et entreprenant forløb, der imødekommer alle alderstrin og tager hensyn til børn og unges entreprenante kompetencer set ud fra alder og faglighed.

Stafettens grundtanke er at inddrage alle og bygger på troen om, at alle er en ressource og derfor skal inddrages i en udviklingsproces.

Aktiviteten kaldes en stafet, da en løsning på det entreprenante projekt skal gives videre til en ældre elevgruppe, hvorfor aktiviteten er fordelt i indskoling, mellemtrin, udskoling og STX/HHX/EUD/EUX.

Det fælles er det fælles tema og valgt ud fra, at vi alle - ligegyldig alder - har et ønske om at udvikle Ikast-Brande kommune, således alle synes, det er et dejligt sted at bo.

Tema skoleåret 2015/2016:

Hvad skal der til, for at Ikast-Brande kommune forbliver en attraktiv kommune ind i fremtiden?

Temaet er formuleret bredt og skaber mulighed for, at der kan arbejdes med det i flere fag ud fra de enkelte fags Fællesmål og læreplaner. Den enkelte klasse/gruppe af elever må finde et undertema at arbejde ud fra, det kunne fx være:

Undertemaer:

• demografiske udfordringer
  • hjerneflugt
  • infrastruktur/arkitektur
  • kultur
  • uddannelse
  • zen-byen (stressfri by)
  • hvordan brander vi byen?
  • hvordan forstærker vi frivilligheden/medborgerskabet?

Her kan du se Annette Mosegaard, daværende formand for Entreprenørskabsskolens Samarbejdsforum og Børne- og Undervisningsudvalget, fortælle om emnet for "Stafetten":

Nedenfor kan du finde links til elevernes bud på, hvad der skal til, for at Ikast-Brande Kommune forbliver en attraktiv kommune i fremtiden. Her kan du kan også se Byrådets feedback på videoerne. Video-svarene på byrådets "udfordring" er opdelt efter skoletrin: