Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Forskningens døgn

Forskningens døgn afholdes hvert år af Uddannelses- og Forskningsministeriet, og er en landsdækkende videnskabsfestival.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i uge 17 med over 600 events og mere end 75.000 besøgende.

Formålet med Forskningens Døgn er at øge opmærksomheden og vække interessen for forskning blandt befolkningen og i erhvervslivet.

Hvert år inviteres universiteter, uddannelses- og kulturinstitutioner, virksomheder, formidlings- og forskningscentre, offentlige institutioner, organisationer m.fl., der arbejder med, eller har direkte relation til forskning inden for alle fagområder (naturvidenskab, historie, medicin, miljø, kunst, teknologi, sprog osv.), til at deltage som arrangører i Forskningens Døgn.

Forskningens døgn i Ikast-Brande Kommune

Sidst Ikast-Brande Kommune besluttede at være en del af Forskningens døgn, som en aktivitet indenfor Entreprenørskabsskolen, var tilbage i 2014. Formålet var:

  • at give vores elever i skolernes 5., 6. og 7. klasser + ungdomsuddannelserne større viden om de tre primære erhvervsområder i kommunen
  • at lade eleverne komme med nye og interessante bud på hvad der kendetegner bæredygtighed og hvordan dette kan føre til ansvarlige og relevante handlinger i forhold til miljøet og mennesker
  • at højne elevernes interesse for de naturvidenskabelige uddannelser

I stil med projekt "Bølger i hverdagen" blev der ligeledes i Forskningens Døgn 2014 gennemført entreprenante samarbejdsforløb med lokale virksomheder. Virksomhederne repræsenterede de tre primære erhvervsområder i Ikast-Brande Kommune som er:

  • Grøn energi
  • Tekstil
  • Landbrug - fra jord til bord

Udgangspunktet for samarbejdet med virksomhederne var temaet "Bæredygtighed i Ikast-Brande Kommune", og professionelle forskere indenfor de respektive erhvervsområder indgik i processen sammen med eleverne.

Vil du vide mere om Forskningens døgn, så kan hjemmesiden tilgås her.

Entreprenørskabsskolen

Ikast-Brande Kommunale Skolevæsen

Tlf: 99 60 54 26