Forskningens døgn

Forskningens døgn afholdes hvert år af Uddannelses- og Forskningsministeriet, og er en landsdækkende videnskabsfestival.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i uge 17 med over 600 events og mere end 75.000 besøgende.

Formålet med Forskningens Døgn er at øge opmærksomheden og vække interessen for forskning blandt befolkningen og i erhvervslivet.

Hvert år inviteres universiteter, uddannelses- og kulturinstitutioner, virksomheder, formidlings- og forskningscentre, offentlige institutioner, organisationer m.fl., der arbejder med, eller har direkte relation til forskning inden for alle fagområder (naturvidenskab, historie, medicin, miljø, kunst, teknologi, sprog osv.), til at deltage som arrangører i Forskningens Døgn.

Forskningens døgn i Ikast-Brande Kommune

Sidst Ikast-Brande Kommune besluttede at være en del af Forskningens døgn, som en aktivitet indenfor Entreprenørskabsskolen, var tilbage i 2014. Formålet var:

• at give vores elever i skolernes 5., 6. og 7. klasser + ungdomsuddannelserne større viden om de tre primære erhvervsområder i kommunen
  • at lade eleverne komme med nye og interessante bud på hvad der kendetegner bæredygtighed og hvordan dette kan føre til ansvarlige og relevante handlinger i forhold til miljøet og mennesker
  • at højne elevernes interesse for de naturvidenskabelige uddannelser

I stil med projekt "Bølger i hverdagen" blev der ligeledes i Forskningens Døgn 2014 gennemført entreprenante samarbejdsforløb med lokale virksomheder. Virksomhederne repræsenterede de tre primære erhvervsområder i Ikast-Brande Kommune som er:

• Grøn energi
  • Tekstil
  • Landbrug - fra jord til bord

Udgangspunktet for samarbejdet med virksomhederne var temaet "Bæredygtighed i Ikast-Brande Kommune", og professionelle forskere indenfor de respektive erhvervsområder indgik i processen sammen med eleverne.

Vil du vide mere om Forskningens døgn, så kan hjemmesiden tilgås her.